Пл. Христо Ботев 1
Вълчи дол,
България
27.5511887
43.4055329
UserLikes
Име: ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ
Адрес: Вълчи дол, Пл. Христо Ботев 1
Телефони: text to image
Факс: text to image
Уеб сайт: http://www.valchidol-bg.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Регистър на общините
Дейност:

Административни услуги Вълчи дол

Ключови думи: община вълчи дол, община, вълчи дол, административни услуги вълчи дол, администрация вълчи дол



Сподели във Facebook



За нас

Предците на днешните жители на общината са траки и славяни, населявали тези земи около VІІІ –ІХ в. откогато датират откритите при археологически проучвания останки от тракийска гробница със славянско погребение. Разкритите саркофаг и стар водопровод от глинени тръби /вероятно римски/ навеждат до предположения за съществуването на антично селище, черпило вода от куртдеренските водоизточници. Плодородната земя, богата на гори и вода е била магнетична за хората от различни епохи, заради природната благодат. Историческите корени на Курт дере /Вълчи дол/ като селище датират в далечните 1853-1856г., когато тук след Кримската война се заселват черкези. Миналото е оставило своя отпечатък върху поминъка, традициите и културата на днешните жители на община Вълчи дол.


Община Вълчи дол заема площ 472,5 кв.км, разположена е в област с административен център Варна, в Североизточна България. На север граничи с общините Тервел и Добрич, на изток с Община Аксаково и Община Суворово, на юг с Община Ветрино, а на запад с община Нови пазар.


Разположена е в страни от големи транспортни коридори и отстои на 25 км северозападно от първокласен път Варна – София. Изградената на територията на гр. Вълчи дол комуникационно-транспортна система позволява прекъснат и непрекъснат транзит. Непрекъснатият транзит се осъществява изцяло по околовръстния път. В останалите населени места от общината няма изградени обходни пътища и републиканската пътна мрежа преминават през тях. Това е предпоставка за увеличаване на пътно-транспортните произшествия при бъдещо нарастване на транзитният поток. Освен това те са с ниска п

ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ
ропускателна способност, а при зимни условия много често са непроходими, което допринася да изолираността на общината.


През общината минава железопътната линия Варна-Добрич-Кардам, с две гари (в гр. Вълчи дол и с. Оборище) и една спирка (в с. Ген. Ки-селово), която дава възможността за железопътна връзка с всички краища на България.


Географското разположение на Община Вълчи дол е изключително благоприятно за достъпа до регионалните пазари на стоки и суровини на големите индустриални икономически центрове и гарантира ползването на морските пристанища в Североизточна България, Фериботен комплекс Белослав и Международно летище Варна. Пристанище Варна - изток - оперативна връзка в логистичната верига канал – река - море за транзитния трафик към/от Централна Европа и дунавското пристанище Русе. Главния отсек на тази връзка се явява железопътната отсечка Русе-Варна.


Корабните места в пристанището са 14, а максималната дълбочина 11,3 м. Пристанището разполага с 49 800 м2 открити складови площи и 41 500 м2 складове. Пристанище Варна - запад – за обществен транспорт с национално значение. Обработва наливни, насипни, РО – РО товари и контейнери.


Международно летище Варна - Летище Варна е най-близкото международно летище, намиращо се на около 60 км от Вълчи дол. Летището е разположено на 7,5 км. западно от центъра на гр.Варна. Дължината на пистата е 2500 м, а нейната ширина е 55 м. Подходяща е за използване и от най-тежките типове самолети. През 2006 г. Летище Варна обслужва четири редовни международни линии, над 70 чартърни и една редовна вътрешна линия Варна - София.

 


Открийте ни в Google+