ОБЩИНА КУКЛЕН

ОБЩИНА КУКЛЕН

ул. Александър Стамболийски No 43
Куклен,
България
24.7873041
42.0343423
UserLikes
Име: ОБЩИНА КУКЛЕН
Адрес: Куклен, ул. Александър Стамболийски No 43
Телефони: text to imagetext to image
Факс: text to image
Уеб сайт: http://www.kuklen.org
E-mail: text to image
Отрасъл: Регистър на общините
Дейност:

Община

Ключови думи: община, община куклен, пловдив, пловдивска област

За нас

Община Куклен е една от най-новите общини от Пловдивска област. Учредена е с Указ No 167 от 25.06.2001г. на Президента на Република България. Заема площ от 148 кв.км., с която се нарежда в групата на малките общини в областта и страната. На север-североизток общината заема част от периферията на Горно-тракийската равнина, с надморска височина 160-180м. Останалата територия е разположена върху части от Централно-Родопския дял Чернатица с надморска височина от 400 - 450м. над Куклен, до 1650-1700м. на юг над летовище Бяла Черква.


Има няколко фактора, които ни дават основание да подържаме твърдението за изключителното геостратегическо местоположение на община Куклен. Общинският център е само на 8 км от вторият по големина град в България, с целият му научен и университетски потенциал. Летище Пловдив-Крумово, което често играе ролята на резервно на столичното летище е в непосредствена близост до североизточната граница на общината.


Път ІІ-86-Пловдив-Асеновград-Смолян-Рудозем-Ксанти прави Бяло море и пристанище Порто-Лагос много по-близко от пристанище Бургас и Черно море. В близост сме до автомагистрала Тракия и до международният жп път-Белград-София-Пловдив-Истанбул.





 

Открийте ни в Google+