CATALOG.BG > ОБЩИНА РАДОМИР
пл. Свобода 20
Радомир,
България
22.9615802000001
42.5442629
UserLikes
Име: ОБЩИНА РАДОМИР
Адрес: Радомир, пл. Свобода 20
Телефони: text to image
Факс: text to image
Уеб сайт: http://www.radomir.bg
E-mail: text to image
Отрасъл: Регистър на общините
Дейност:

Административни услуги Радомир

Ключови думи: административни услуги радомир, административни услуги, радомир, община радомир, radomir


Сподели във Facebook


Община Радомир решава въпроси от местно значение, които законът е предоставил в нейната компетентност в сферата на: общинското имущество, общинските предприятия, общинските финанси, данъци и такси, общинската администрация; устройството и развитието на територията на общината и на населените места в нея; образованието; здравеопазването; културата; благоустрояването и комуналните дейности; социалните услуги; опазването на околната среда и рационалното използване на природните ресурс
ОБЩИНА РАДОМИР
и; поддържането и опазването на културни, исторически и архитектурни паметници; развитие на спорта, отдиха и туризма.

Община Радомир заема площ от 506 кв.км. В състава й влизат 31 села с 22 328 жители. Административен център е гр. Радомир с 16 254 жители. Разположен е в западното подножие на планината Голо бърдо, на 13 км. от гр. Перник, на 44 км. от гр. София и на 46 от гр. Кюстендил.

Радомир е средновековен град, изграден над праисторическо, антично селище и некропол. На
ОБЩИНА РАДОМИР
селението е с будно национално съзнание. Първото килийно училище в Общината се открива през 1826г. в с. Радибош. В гр. Радомир учебното дело датира от 1868г. В руско - турската война от 1877 - 1878г. вземат участие 25 опълченци от Радомирско. Последен знаменосец на Самарското знаме е Никола Корчев, родом от с. Долна Диканя, Радомирско. След освобождението знамето е донесено в гр. Радомир от установилата се тук Трета опълченска дружина и се съхранява в радомирските казарми до 1882г.
 
Открийте ни в Google+